Tiramisu reţetă originală

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 3056 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Era sambata, afara ploua, era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele sa ne apucam de prajitureala! Si ce sa fie ? ce sa fie? Ana mare fan tiramisu, timpul se scurge repede...ce mai? Aveam incotro? Deloc. TIRAMISU SA FIE! Scoatem piscoturile, pregatim cafeaua si...la treaba! Nu ma impac deloc cu cafeaua si am zis :"Ii dau mamei portia mea";si ce sa vezi? Am gustat si eu...asa cam o farfurie plina...as mai fi gustat desigur,dar s-a terminat! Nu-i nimic,mai facem odata! :))

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente:
  • un pachet de piscoturi
  • 300 ml cafea (3 in 1,capuccino etc )
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 500g mascarpone
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • cacao
  • fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

          Tiramisu reţetă originală

       Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
                 Separat mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,pana acesta s-a topit. Sa nu va plictisiti si sa lasati zaharul netopit! Adaugam apoi in crema de galbenusuri si cele doua cutii de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi spuma de albusuri cu crema de galbenusuri cu miscari ample,de jos in sus.
                 Intr-o tava punem putina crema la baza sa se aseze bine piscoturile, pe care le inmuiem in cafea si formam un strat peste care punem jumatate din crema.
                  Apoi formam un alt strat de piscoturi inmuiate (doar pe o parte) in cafea,apoi punem ultimul strat de crema. Presaram cacaua pe desupra si lasam la frigider cateva ore.(Eu am pus pe mijloc niste fructe de padure). Si gata treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura