Tiropita

de Julie in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 7067 vizualizari

 

In bucataria greceasca exista o mare varietate de placinte cu branza, cu denumirea de tiropita. Eu am ales tiropita umpluta cu branza feta si sos bechamel. Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o salata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza feta,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte
  • 2 oua, 
  • sare, piper,
  • foi de placinta,
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita:

Se prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici.  Se taie foile de placinta in dreptunghiuri  si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit si se ruleaza in forma de cilindru cu capetele in interior. Se ung deasupra cu ou si se preasara cu susan. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc in cuptorul bine incins , timp de 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne