Tocana alba de pui

de amalia01 in Pui, 9 Oct 2016 | 6939 vizualizari

 

Cand am fost prima data la mama-soacra si mi-a spus ca a gatit "Tocana alba de pui" am fost putin descumpanita. Dar dupa ce am gustat-o am ajuns la concluzia ca...nu e rea deloc! Ba, dimpotriva. Si o pregatesc si eu , mai ales ca micuta mea o adora.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa alba mica
  • 2 lg ulei
  • 1500 ml apa
  • sare
  • 1 vf de cutit de piper
  • 1 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Gaina
  • 4 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 300 ml lapte
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana alba de pui:

Puiul il transezi si il speli sub jet de apa rece, apoi il condimentezi cu sare si piper.

Uleiul in torni in cratita in care vrei sa gatesti. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt.

Bucatile de pui si ceapa le pui in cratita si le lasi cam 5 minute, pana cand se caleste usor ceapa.

Adaugi 500 ml de apa si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este bine facuta. Treptat adaugi si restul de apa.

Cand carnea este fiarta pregatesti ingrosala: faina o amesteci cu Maggi si smantana, apoi adaugi treptat laptele, amestecand usor astfel incet sa nu se formeze cocoloase.

Adaugi ingrosala in cratita si amesteci usor, pana cand tocanita capata consistenta unei smantani subtiri. 

Stingi focul si adaugi patrunjelul tocat , lasand putin sub capac.

Servesti cu mamaliguta calda.

 

P.S. Eu faceam aceasta tocanita adaugand si boia dulce la condimentarea bucatilor de pui. Este la fel de delicioasa indiferent de varianta pe care o alegi.

TIPS-URI

1

pui

2

tocanita

3

copii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana alba de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (7)

Andra_Constantinescu 1

09.10.2016, 20:06

Buna!

MotanLaOale 1

09.10.2016, 20:34

Gherca Daniela 1

09.10.2016, 21:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman