Tocăniţă de cartofi cu grătar înăbuşit

de Bamse in Pui, 25 Mai 2012 | 4132 vizualizari

 

sparg şi eu gheaţa cu o reţetă pe care am încercat-o prima oară

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 2 ardei
  • o căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • bulion
  • ulei
  • boia dulce
  • 2 ardei iuţi
  • pentru grătar :
  • piept de pui (6 felii)
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de cartofi cu grătar înăbuşit:

Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem cubuleţe.

Călim ceapa şi ardeii cu puţină boia dulce, adăugăm cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, completăm cu apă şi lăsăm să fiarbă 50 de minute.

Spre final se adaugă sare, piper, usturoi, bulion şi 2 ardei iuţi tocaţi

Pregătirea grătarului înăbuşit:

Carnea, spălată şi crestată se condimentează şi se înăbuşe cu puţină apă, în tigaie. Dupa care se prăjeşte în ulei de măsline.

După ce sunt gata, feliile de grătar se adaugă în tocana de cartofi şi se mai dă o dată în clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de cartofi cu grătar înăbuşit" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate