Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2014 | 3439 vizualizari

 

Am găsit această rețetă într-un newsletter de la ecuisine.ro și am adaptat-o gusturilor mele în sensul că am folosit ceapă roșie în loc de praz, am renunțat la sosul Worcestershire și am adăugat vin roșu.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță unt
  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 cutie roșii în bulion
  • 2 foi de dafin
  • 400 ml supă de vită
  • 100 ml vin roșu
  • 1/4 legătură de pătrunjel
  • sare/ piper

Pentru crustă:

  • 3 felii de pâine rustică
  • 30 grame unt
  • 2 lingurițe maghiran uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine:

Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie. 

În aceeași tigaie, se încălzește untul și se adaugă usturoiul feliat, ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și cartofii cuburi. Se călesc până se rumenesc. 

Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi supa, vinul, roșiile, foile de dafin, sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă până începe să se îngroașe. Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. 

Pentru crustă, se topește untul și se adaugă peste feliile de pâine tăiate cuburi. Se adaugă maghiranul și se amestecă. Se așează cuburile de pâine peste tocăniță și se introduce tigaia la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

LidiaChivu 1

21.02.2014, 14:24

Că bine mai arată!

laura_n 1

21.02.2014, 15:15

grozava!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute