Cotlet de porc cu sos de piper

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2014 | 22473 vizualizari

 

Acest sos este in lista mea de sosuri preferate si se poate face cu orice fel de carne (piept de pui sau curcan, vitel , miel sau porc)

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de cotlet (sau pulpa) de porc
  • sare, piper macinat, 1 lingura piper boabe (2-3 culori)
  • ulei de masline
  • 1 concentrat de carne knorr lichid (natur)
  • 50 gr smantana dulce pentru gatit
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de piper:

Carnea o temperam moderat cu putin sare si putin piper macinat.

Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim carnea cate 3 minute pe fiecare parte si o scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam vinul alb (cca 1/2 pahar) si boabele de piper zdrobite in morjar. Lasam sa scada vinul si intre timp amestecam continutul unei cutiute de concentrat decarne knorr cu o cana de apa rece si turnam peste sos. Acesta va face sa se inchege sosul . Adaugam carnea si o mai lasam cca 7 minute sa se fiarba in sosul format. Intoarcem si lasam iar cca 7 minute. La final turnam smantana si amestecam bine, miscand tigaia din cand in cand sa nu se prinda de fund. 

Servim cu tagliatele sau cu cartofi aurii sau prajiti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc afumate, la punga