Tocanita de legume cu carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 16 Mar 2016 | 7708 vizualizari

 

A laudat mama mancarica asta care am facut-o. I-a placut tare mult. 

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure (partea superioara) + rinichii;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura untura solida;
  • doua cepe;
  • un ardei Kapia;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • doua tije de apio;
  • 50 g de praz;
  • 50 g de mazare congelata;
  • o cracuta de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 100 ml vin rosu;
  • 1 l apa;
  • 500 g cartofi;
  • 3 graunti de usturoi;
  • 300 g rosii;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o legatura de patrunjel verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu carne de iepure:

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul.

Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se lasa sa se inabuse in untura, acoperind tigaia cu un capac.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tijele de apio si prazul se spala si se taie rondele.

Dupa ce carnea s-a inabusit si apa lasata de ea a scazut aproape in totalitate, se adauga toate aceste legume impreuna cu mazarea, busuiocul, rozmarinul, putina sare, 100 ml vin rosu si 200 ml apa. Se amesteca si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu capacul.

Usturoiul se curata de foi si se spala.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se tin in apa rece.

Dupa ce a s-au inabusit legumele, se adauga cartofii, usturoiul, putina sare si apa, cat sa ii acopere (800 ml), si se lasa la fiert in continuare tot cu capacul pus.

Rosiile se spala, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotorul. Se dau prin robot pentru a obtine suc.

Dupa ce s-a fiert toata compozitia din tigaie, se adauga rosiile, foaia de dafin si piperul. Se mai lasa putin la foc, fara capac, pana cand se fierb si rosiile, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de iepure cu ciuperci