Cred ca am mai scris ca nu sunt fan carne de miel insa am un sot care e topit dupa ea. Mie imi place cel mai mult,carnea de miel, pe gratar. Mananc tocanita de miel dar nu ma omor insa sotul meu este foarte incantat de ea.
Pentru decor:
fire de cepsoara sau frunze de patrunjel
Spalam carnea cu apa calduta si o portionam.
O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau tocate marunt, cum va place.
Cand ceapa devine sticloasa adaugam ardeiul spalat si el si curatat de cotor, la fel taiat fideluta.
Cand s-a inmuiat putin si ardeiul adaugam boiaua de ardei si fulgii de ardei iute.
Adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana cand,atunci cand intepam carnea cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in ea. Adaugam rosiile spalate si taiate cuburi mici sau bulionul si mai lasam sa fiarba 10 minute.Saram si piperam dupa gust.
Separat fierbem cartofii,in apa cu 1/2 lingurita sare, curatati si ei,spalati si taiati felii mari. Cand acestia s-au fiert ii rasturnam fara apa de pe ei, peste tocanita.
Decoram tocanita cu frunze de patrunjel spalate si tocate marunt sau cu frunze de cepsoara.