Tocanita de pui cu vinete

de Brindusa in Pui, 29 Mar 2011 | 6008 vizualizari

 

Dupa cum va spuneam asta-vara, gradina mea a fost plina de vinete. Am facut tot felul de conserve, dar cea mai buna a fost "Conserva de vinete in suc de rosii". Azi am folosit doua borcane (ultimele) pentru o tocanita rapida si plina de aroma verii.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui, taiat in bucati mici
  • 2 borcane de 800 g de vinete in suc de rosii (sau 2 vinete medii si 500 ml suc de rosii)
  • 2 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 6 linguri de ulei de porumb
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu vinete:

Toaca ceapa nu foarte fin si taie usturoiul felii

Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste putin pe fiecare parte, bucatile de pui

 Adauga ceapa si usturoiul. Amesteca bine 2-3 minute, pana ce ceapa capata o culoare galbuie

(Daca folosesti vinete proaspete, pune-le si pe ele.) Adauga maghiran, putina sare si piper. Pune un capac si lasa 5 minute.

Adauga vinetele din conserva cu tot cu suc de rosii. 

Mai lasa 5 minute la foc mic, pana cand se formeaza sosul.

Se serveste cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu legume