Tocanita de pui Yassa

de Catalina L in Pui, 21 Mai 2018 | 2641 vizualizari

 

Yassa este o mancare senegaleza condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui, carne sau peste. Este foarte populara in vestul Africii.
Este o reteta simpla, rapida de preparat cu conditia sa puneti la marinat carnea cel putin 2 ore inainte. Se serveste de obicei alaturi de o garnitura de orez alb sau de cușcuș.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/tocanita-de-pui-yassa-senegal.html

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui de calitate
  • 2 linguri de ulei
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 4-5 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingura de mustar de Dijon
  • 1/2 Kub de pui
  • 25 cl de apa
  • sucul de la o lamaie verde/lime
  • sare, piper
  • ardei iute (facultativ)

Marinata:

  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • sucul de la o lamaie
  • sare, piper
  • 1 lingura de ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui Yassa:

Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.

A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.

Dati deoparte marinata.

Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.

Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.

Puneti foaia de dafin si caliti totul cateva minute.

Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.

Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.

Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).

Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de  20 - 30 minute, carnea trebuie sa fie fiarta.

Serviti cu orez alb sau cu cușcuș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui Yassa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu susan si mac