Tocăniţă indoneziană de somon

de Satisfyyourcravings in Somon, 6 Apr 2013 | 4954 vizualizari

 

Unul dintre cele mai bune preparate indoneziene pe care le-am încercat!

 

INGREDIENTE

  • 300 grame file de somon proaspăt fără piele, tăiat cuburi
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură făină
  • 1/4 linguriță turmenic pudră
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 1 lingură unt
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete tăiate felii
  • 250 grame supă de legume
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 3 linguri suc de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă indoneziană de somon:

Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. 

Într-un wok se sotează usturoiul, ceapa și frunzele de dafin în unt câteva minute. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru omogenizare. 

Se adaugă supa și smântâna. Se aduce la punctul de fierbere și se gătește până când sosul începe să se îngroașe. 

Se adaugă sucul de lămâie rămas și somonul și se acoperă wok-ul. Se mai lasă 1 minut pe foc, apoi se lasă la odihnit câteva minute înainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă indoneziană de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de peste