Tochitura moldoveneasca

de Bucataras Medi in Porc, 12 Mar 2010 | 16388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g carne de porc
  • -2 carnati( de preferat afumati)
  • -ulei
  • -1 pahar cu vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -sare, piper macinat
  • -2 oua
  • -200 g branza (oaie, vaca , capra.....dupa preferinte)
  • Pentru mamaliga:
  • - malai
  • -apa
  • -sare
  • -putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca:

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.
Separat se prepara mamaliguta si ouale facut ochiuri.
Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei ouale ochiuri iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei peste care radem branza.
Se serveste cu ceva acritura si la fel de bine merge si un pahar de vin.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana