Tochitura moldoveneasca a la Vladut

de Miha in Porc, 23 Mai 2010 | 18824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc
  • pulpa de porc
  • piept de porc
  • piept de pui
  • carnaciori proaspeti
  • 2 pahare vin alb
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare si piper
  • cimbru
  • usturoi
  • mamaliguta
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca a la Vladut:

Eu aveam o alta reteta de preparare a tochiturii moldovenesti, dar daca Vladut asa a zis...asa am facut. :)))

Carnea se taie cuburi si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic cateva minute, pana incepe sa scada.

Usturoiul se toaca marunt, apoi se amesteca sare, piper, cimbru si sucul de rosii. Se toarna peste carne si se uniformizeaza. Daca mai este necesar, in timpul fierberii se mai poate adauga putin vin.

Se fierbe la foc mic in continuare, pana scade tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.

Se serveste cald, cu mamaliguta presarata cu telemea si oua ochiuri.

Din cand in cand se "stropeste" cu vinul ramas in sticla. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca a la Vladut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc