Tort 23

de Constelatialeu in Torturi, 30 Dec 2016 | 3791 vizualizari

 

Nu-i mila 23 si nici vreun canal tv, e doar o aniversare...pe 31 decembrie , in urma cu 23 de ani, o Popeasca si un Stoicescu au zis'' DA si vedem noi ce ne rezerva viata''....e bine, am zis bine, pentru ca sa lasam loc de evolutie, cand e totul la superlativ te plafonezi si nu mai evoluezi.....ce sa zic suntem compatibili din multe puncte de vedere si cred ca asta ne-a adus pana in ziua de azi, cu bune si mai putin bune, ca daca-s prea multe bune ne plictisim repede, avem nevoie de adrenalina, incercari si multa voie buna.......deci La multi ani, noua, astia lui Stoicescu !

 

INGREDIENTE

  •  Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de cacao ''Cacao Creme '' Mr.Choc
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce foarte groasa
  • 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • Decor
  • stelute din pasta de zahar

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 23:

Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din albusurile spuma. Adaugam si nuca macinata si restul de albusuri, avand grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand il asamblam.

 Sirop: Apa si zaharul la fiert, cand da in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.

Frisca: Intr-un bol inalt punem smantana dulce si frisca lichida si mixam pana obtinem o frisca suficient de tare. Pastram cam 4-5 linguri sa ornam marginea tortului

Crema : Amestecam mascarpone cu crema de cacao si cu frisca batuta. 

 Asamblare: Taiem blatul de tort in 3 , asezam prima bucata pe farfurie, o insiropam bine si adaugam crema ( crema o impartim in 3 parti, pentru ultima parte lasam mai putin, pentru ca marginile le imbracam cu frisca), intindem crema, asezam blatul al doilea, insiropam si intindem crema, asezam si ultimul blat, intindem crema si marginile le ornam cu frisca. Decoram cu stelute din pasta de zara pe care le-am confectionat cu o seara inainte si le-am lasat la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 23" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

02.01.2017, 20:01

La multi ani!

Constelatialeu 1

02.01.2017, 21:37

Multumesc din suflet, toate cele bune sa se adune si la voi !

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:19

La multi ani dragilor !!!! Va iubim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Luxita