Tort 26

de CameliaR in Dulciuri, 1 Ian 2017 | 4566 vizualizari

 

Deoarece astazi am implinit frumoasa varsta de 26 de anisori, nu aveam cum sa nu vin cu o felie de tort pentru cei mai harnici bucatarasi. Sa aveti un An Nou fericit, plin de fericire si voie buna. Va pup! 

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca batuta
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Decor:
  • pasta de zahar de culoare alba/roz
  • bomboane
  • 200 g ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 26:

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm, tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Mousse de ciocolata:

Mixam frisca lichida si apoi o dam la rece. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am topit granulele de gelatina in cuptorul cu microunde. Intr-o craticioara mica, punem frisca pe foc. O lasam pana este fierbinte. Nu trebuie sa dea in fiert. Adaugam ciocolata rupta in bucatele si o amestecam cu un tel pana se topeste. Adaugam gelatina si mai amestecam putin. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, o punem in frigider pentru 20-30 de minute. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Incorporam  frisca in crema de ciocolata. Taiem blatul in 3 sectiuni.  Insiropam prima sectiune. Adaugam 1-2 linguri de crema. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem 1-2 linguri de crema. Insiropam si ultima sectiune. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi, imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra). Eu am colorat crema de unt cu putin colorant roz. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Decupam cerculete de diferite diminesiuni.  Topim ciocolata la bain-marie. O lasam 3 minute dupa ce s-a topit, iar apoi o turnam pe suprafata tortului si o lasam sa curga usor.  Lasam sa se intareasca. Decoram cu trandafiri comestibili (eu am folosit naturali, deoarece nu am gasit comestibili), bombonele, ciocolatele si cerculete colorate. Eu am taiat mai greu feliile de tort deoarece cicolata alba s-a intarit. Chiar daca s-au taiam mai greu feliile, eu am fost foarte multumita de acest decor si il voi repeta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 26" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si frisca