Tort Amandina

de leoflori in Torturi, 24 Apr 2010 | 17124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :3 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino ciocolata
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc batz.
se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt pe fund, se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C iar ultimele 5 minute la foc iute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : untul partial topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza 1 minut si se intinde uniform peste blatul insiropat.

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.                                

sursa retetei : culinar.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone