Tort aniversar

de Bunica in Torturi, 1 Mai 2014 | 4908 vizualizari

 

Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema tiramisu:
  • 500 g. mascarpone de la Delaco
  • 5 galbenusuri
  • 100 g. zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema cu zmeura:
  • 500 g. zmeura
  • 100 g. zahar
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 400 g. samantana grasa
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata Cuvertura
  • 100g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.

Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.

Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.

Se face testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.

Crema tiramisu:

Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.

Crema de zmeura:

500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.

Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.

Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.

Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.

Glazura:

Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.

Asamblare

Punem un blat pe platou.

Crema  tiramisu

Crema cu zmeura

Al doilea blat

Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios