Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se amesteca cu galbenusurile si se adauga faina in ploaie si amestecat usor cu lingura de lemn, doar prin simple ridicari de sus in jos. Jumatate din compozitie se toarna in forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se adauga si ea, urmand a se roti de cateva ori cu o spatula pentru a crea un oarecare model din cele doua culori. Se lasa la cuptor aproximativ 30 minute.
In timp ce se coace blatul se pregateste frisca din smantana mixata cu 150g zahar si intaritor de frisca. Crema se face din 2 plicuri speciale cu crema de ciocolata pentru tort la care se adauga nuci macinate.
Dupa scoaterea blatului din cuptor, se asteapta in jur de 15 minute apoi se taie in trei felii si se începe a doua etapa, tortul.
Se aseaza prima felie pe o farfurie mare intinsa, se insiropeaza cu lapte amestecat cu cherry, se unge cu un strat de crema, urmat de unul de frisca peste care se adauga bucati de portocale; acelasi procedeu se repeta si la a doua felie, iar ultima se insiropeaza si ea apoi se ataseaza un strat de crema de ciocolata dar fara nuci macinate, ca o baza peste care se orneaza cu frisca. Deasupra se pot pune capsuni proaspete sau jeleuri de capsuni.
Mult succes si voua!