Blat:
Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider.
Umplutura:
Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga cate un galbenus de ou, amestecand bine dupa fiecare, apoi smantana si amidonul. Daca branza este uscata se mai pot adauga 1-2 linguri smantana sau putin lapte.
Aluatul se intinde pe fundul unei tavi cu inel detasabil (24 cm diametru) , ridicand putin si pe margini formand o bordura de cca 3 cm inaltime.
Turnam crema de branza, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 minute, pana incepe sa prinda o crusta aurie.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi".
Se scoate prajitura din cuptor, se spriteaza ( se poate pune si in strat) deasupra bezeaua si se da din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se deschide usa cuptorului, se da focul la minim si se mai lasa 1 ora.
Se lasa la racit si dupa racirea completa se scoate inelul detasabil si se portioneaza.