Tort Boema

de - Andreea - in Torturi, 25 Sep 2013 | 13049 vizualizari

 

Cand am vazut reteta la prajitura Boema la Ina atit de mult mi-a placut ...Asa ca intr-o zi speciala am zis sa fac un tort ce mi-l doream de mult...iar asteptarea a meritat !!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • sare

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ness
  • 8 linguri zahar

Ornat:

  • 400ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

Sirop:

  • 7 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema:

Blat:

Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele.

Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram faina.Adaugam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.Cand e gata scoatem blatul ( facem testul cu scobitoarea) si lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem un vas pe foc si adaugam untul, oul,zaharul,nessul.Amestecam continuu la foc mic pana ce toate ingredientele s-au amestecat foarte bine.Dam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Separat mixam frisca lichida pana ce devine tare ( sa nu curga din vas) si cand crema s-a racit o adaugam la frisca si mixam.

Sirop:

Topim zaharul in apa adaugand si fiola de rom.

Punem blatul pe un platou ,il insiropam dupa care punem un strat din crema de ness.Ornam cu un strat de frisca batuta spuma si ciocolata rasa.

Se da cateva ore la frigider.Foarte bun daca va sta la frigider pana a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Boema