initial nu sa vrut a fi tort ,dar pana la urma l-am imbracat in frisca ...............
Se pune laptele la foc apoi se spala bine orezul si se fierbe cu putina sare intr-o craticioara cu putina apa(1 canita),
dupa ce a apa a scazut se pune peste lapte si se amesteca bine, se lasa sa fiarba la foc mic .Cand orezul e fiert se pun 5 linguri de zahar se mai lasa sa dea 2-3 clocolte apoi se stinge focul.
6 galbenusuri se amesteca bine cu 3 linguri de zahar si vaniliile apoi se amesteca cu orezul fiert si racit pe jumatate.
6 albusuri se bat bine spuma apoi se amesteca cu orezul si galbenusurile si stafidele(eu nu am avut si nu am pus)
Intre timp se pun la caramelizat 5 linguri de zahar (sa nu arda,primeste un gust amarui) apoi se curata merele si se taie feliute care se pun in cratita peste zaharul caramelizat si se pune untul taiat cubulete si putina scortisoara macinata,apoi se pune la cuptor pt 10 minute sa se inmoaie bine merele .
Dupa ce merele s-au inmuiat putin se scoate cratita si se pune compozitia de orez ,se da din nou la cuptor pentru 30-40 minute la 150 grade
cand budinca de orez e gata se lasa sa se raceasca putin dupa care se scoate cu grija din craticioara ,iar dupa ce s-a racit se imbraca cu frisca daca doriti,
de obicei nu imbrac budinca de orez in frisca ,insa de data acesta am imbracat-o in frisca la dorinta copiilor
pofta buna!