Tort cadou 2

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Iul 2010 | 4179 vizualizari

 

azi una din prietenele mele isi uneste destinul cu alesul sufletului ei, asadar i-am facut cadou un tortulet pe care l-am facut cu mare drag

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 albuzuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta de rom
  • un praf de copt

pt crema 1:

  • 2 piersici,
  • 2 oua,
  • 100 g de zahar,
  • 75 ml de vin,
  •  gelatina.

pt crema 2:

  • 250ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 1  ou,
  • 50g unt,
  •  cacao,
  • esenta de rom

Decor:

  • glazura de ciocolata
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou 2:

Pregatim blatul astfel:

Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara (  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

 

Crema 1:
Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros.

Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile.

Se da jos de pe foc si cand se raceste se adauga albusurile batuta spuma, amestecam bine pana obtinem o compozitie densa.

 

Crema 2:

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc , amestecand continuu.

Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Se toarna treptat peste untul spuma.

Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, pe primul blat insiropat punem crema de piersici, iar pe celalalt crema de ciocolata.

Peste crema de ciocolata punem glazura si ornam cu fondant .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500