Tort cifra unu

de botcrina in Torturi, 26 Feb 2012 | 7036 vizualizari

 

Acest tortuleţ l-am facut când a împlinit copilaşul meu un anişor.

 

INGREDIENTE

  • Blaturile
  • 8 ouă
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • Umplutura
  • cremă de vanilie din comerţ
  • 250 ml lapte fiert şi răcit
  • 4 linguri zahăr
  • Siropul
  • o fiolă esenţă de rom
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml apă călduţă
  • Decor
  • frişcă lichidă
  • feliuţe de mandarine
  • struguri
  • bombonele decorative

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra unu:

Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină.

Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie. 

Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de zahăr (continuăm să batem până se topeşte  zahărul), apoi 4 linguri de făină şi la final gălbenuşurile. Amestecăm uşor de jos în sus până se omogenizează compoziţia, după care o turnăm în tava de chec, şi o punem la copt.

Repetăm aceaşi operaţune şi cu al doilea blat.

Când s-au răcit blaturile, le luăm şi începem să asamblăm tortul. Primul blat îl tăiem în două, însiropăm partea de jos apoi punem cremă, acoperim cu cealaltă jumătate, o însiropăm şi o punem de o parte.

Din al doilea blat tăiem oblic pe grosime o bucată, astfel încât să se potrivească cu celălalt blat întreg, apoi procedăm la fel ca şi cu primul în privinţa tăiatului în două, a însiropatului şi a umpluturii.

Punem cremă între cele două blaturi şi le alipim astfel încât să obţinem cifra unu, după care le acoperim cu frişcă bătută, apoi ornăm cu felii de mandarine, struguri, şi bombonele decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cifra unu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet inimioara