Primul meu tort realizat de ziua mamei mele
Blat
Alte ingrediente:
Sirop :
Blat
Pentru blat am batut intai albusurile de la cele 10 oua spuma , am adaugat 10 linguri de zahar si am continuat sa le bat cu mixerul , ulterior dupa ce zaharul s-a topit am adaugat galbenusurile si iar am amestecat. La final am adaugat 5 linguri de miez de nuca si cele 10 linguri de faina si le-am amestecat bine pana cand si faina si nuca s-au incorporat fara sa ramana cocoloase. Compozitia am adaugat-o intr-o oala de tuci cu pereti inalti si am dat-o la cuptor la foc mic tip de o ora. Veti avea impresia ca blatul este facut cu pesmet si va avea o aroma speciala de la nuca.
Dupa ce am scos blatul l-am lasat la racit.
Cat timp se coace blatul am facut si siropul. Am pus la fiert 3 cani de ceai de apa , o cana de ceai cu zahar. Lasam siropul sa fiarba in jur de un minut , apoi il lasam la racit. Cand siropul s-a racit adaugam esenta de rom si de cafea , dupa gust. Eu am mai adaugat si siropul de la compotul de ananas.
Cand blatul s-a racit il taiem in trei .
Luam prima parte din blat , il insiropam , il asezam intr-un platou si apoi adaugam ciocolata finetti, 5 linguri cu nuca macinata, compotul de ananas taiat felii micute si 3 linguri de frisca ( le intindem pe primul blat ).
Insiropam al doilea blat il asezam peste primul si executam acelasi miscari ca si la primul blat adica : ciocolata finetti, 5 linguri de nuca macinata, restul de compot de ananas si 3 linguri de frisca. In final insiropam si cel de-al treilea blat il asezam peste celalalte doua parti din blat si incepem ornarea folosindu-ne de restul de frisca ramasa si de bombonelele de decor.