Tort coronita cu capsuni

de ala_oancea in Torturi, 8 Mai 2009 | 6233 vizualizari

 

Tort cu blat cu vin rosu, foarte interesant. Iar crema cu budinca si frisca, o alta varianta la cea de budinca si unt. Mie mi se pare mai gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 125 ml vin rosu
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie cu bucatele de capsuni
  • 2 linguri de zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • Decor:
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort coronita cu capsuni:

Se freaca ouale cu untul moale, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga vinul, apoi faina si se mixeaza bine. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se coace aproximativ o ora la 180C.


Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit. Frisca lichida se mixeaza pana se intareste bine, iar apoi se incorporeaza in budinca.

Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca si se taie apoi in 3. Se umplu foile de blat cu crema de budinca, se unge apoi si deasupra si se orneaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort coronita cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]