Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata

de simona72 in Torturi, 4 Mai 2014 | 4810 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Corina si Miha...ele sunt vinovate pentru acest tort :)

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de biscuiti:
  • 350 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt topit
  • 1 paharel mic de lichior de oua
  • 4 tije rubarba
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 cescuta apa
  • pt crema:
  • 5 oua
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 300 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza ceva fin de la Delaco
  • 1 paharel mic lichior de oua
  • pt decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte Milka
  • 2 linguri smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata:

Pt blatul de biscuiti:zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii punem intr-un castron. Rubarba curatata, se taie in bucati de 2-3 cm se pune intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri zahar brut si o cescuta apa. Se alasa sa fiarba 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca si se pune rubarba intr-o strecuratoare. Pulpa se face piure, se trece prin robotul cu care am zdrobit biscuitii, iar zeama lasata se adauga la biscuiti, impreuna cu untul topit si lichiorul de oua. Se amesteca ingredientele si se pun in tava rptunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu foarte putin unt. Se aseaza si se preseaza cu degetele blatul de biscuiti. Peste blat se pune piureul de rubarba.

Pt crema:mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi tripleaza volumu, se deschid la culoare si capata consistenta. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smatana pt frisca. Se da la frigider sa se raceasca. Peste ouale mixate se adauga branza, lichiorul de oua, se reduce viteza mixerului si se adauga ciocolata topita. Amestecul rezultat se pune peste blatul de biscuiti si rubarba. se da tava la cuptorul incins la 170 grade, se coace 30 minute, se reduce temperatura la 160 grade si se mai coace inca 15-20 minute, pana compozitia de ciocolata nu mai tremura. Se lasa sa se raceasca, se inlatura inelul detasabil, se transfera tortul pe un platou(se pun 2 cutite cu lame late si lungi pe sub tort, se ridica si se transfera pe platou).

Pt decor: am topit ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 2 linguri smantana pt frisca. Cand s-a racit am mixat-o cu mascarponele. Am dat pt 5 minute crema la frigider, am pus crema intr-un pos si am ornat tortul dupa inspiratie si indemanare. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

daca-l serviti imediat dupa ce l-ati terminat, blatul nu se faramiteaza deloc, iar consistenta cremei este untoasa, cremoasa...aduce cumva cu sufleul de ciocolata, dar este mai gros si consistent...servit a doua zi de la frigider, blatul de biscuiti este mai sfaramicios, iar crusta de deasupra cremei este si ea mai sfaramicioasa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici