Tort cu budinca de casa, frisca si fructe

de Dea_Dea in Torturi, 25 Mar 2013 | 15258 vizualizari

 

Un tort usor si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 conserva cocktail de fructe
  • 250 ml frisca lichida.
  • Ornat:
  • 250 ml frisca batuta
  • ciocolata rasa.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de casa, frisca si fructe:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa (diametru de 24 cm)

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (foc potrivit), se pune la cuptor pentru 40 minute , pana trece testul scobitorii.

Crema

Se pun 200 ml lapte la foc, cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se pune intr-un castron si se amesteca cu 50 ml lapte. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Fructele se pun la scurs, iar siropul se pastreaza pentru insiropatul blatului. Frisca se bate spuma se amesteca cu crema de lapte si cu fructele.

Se taie blatul in doua se insiropeaza fiecare bucata, se pune crema si se imbraca in frisca, deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de casa, frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]