Cum pe baiatul meu cel mic il cheama Teodor, iar azi este Sf.Toader, m-am gandit sa-i fac un tort cu ciocolata , (aceasta din urma fiind preferata lui), dar unul mai micut :)
Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce mixam galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate, amestecand la fel de usor. Introducem blatul la cuptor pentru 15-20 minute, iar dupa ce facem testul scobitorii, il scoatem si il lasam la racit .
Pentru crema: se pune laptele rece , zaharul si praful de crema si se mixeaza totul pana ce crema capata consistenta dorita .
Asamblarea tortului: eu am taiat blatul in trei parti egale, apoi am insiropat fiecare blat cu compot de caise. Peste primul blat am pus crema de ciocolata, apoi iar blat insiropat, gem de caise si iar blat, am imbracat tortuletul cu un strat subtire de crema de ciocolata peste care am pus glazura. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.
A fost foarte bun !