Tort cu crema caramel si ciocolata

de Criss in Torturi, 5 Apr 2012 | 12218 vizualizari

 

Dupa "mamaliga" de ieri, va prezit azi o reteta adevarata. :) Si absolut delicioasa, o combinatie irezistibila. Chiar daca e doar un tort in miniatura, facut la repezeala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -2 linguri zahar
  • -esenta de rom
  • Ganache de ciocolata:
  • -250 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -visine din visinata
  • Crema caramel:
  • -150 ml frisca
  • -150 g dulce de leche
  • -80 g nuci prajite
  • Bordura de ciocolata:
  • -150 g ciocolata amaruie
  • -50 g ciocolata alba
  • -50 g ciocolata pentru inimioare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, se taie in 3 foi (pe cat se poate egale :) ). Se insiropeaza fiecare foaie.

Ganache de ciocolata: Se topeste ciocolata in frisca, se lasa la frigider minim 2 ore dupa care se bate cu mixerul. Se adauga visine din visinata.

Crema caramel: Se bate frisca, se adauga dulce de leche si se bate pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga nuci prajite.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema ganache de ciocolata amestecata cu visine din visinata. Apoi a doua foaie, crema caramel, a treia foaie si restul de ganache.

Se imbraca tortul in bordura de ciocolata, deasupra se presara aschii de ciocolata si se infig din loc in loc inimioare de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Criss 1

06.04.2012, 10:32

Simona, tortul nu a fost mai mare de 1 kg. Poate 1,2 kg. L-am montat pe o farfurie intinsa obisnuita. Cred ca se vede si in poza cu sectiunea. Deci avea un diametru mai mic decat o farfurie.

DinDragostePentruGatit 1

25.11.2012, 18:10

Suuper! Chiar ma uitam dupa un tortulet micut pentru dragul meu drag .

Zambareata 1

10.07.2013, 09:57

oooo,tortul asta a fost postat chiar de ziua mea o fi vreun semn? poate il fac la anul de ziua mea e chiar pe placul meu,deci e buuuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee