Este un tort gustos intr-o combinatie perfecta de ciocolata si visine facut unei prietene dragi.
Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la congelator 30-40 minute.
Pentru blat: mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia in forma de silicon sub forma de inimioara ( puteti folosi orice alta forma mai micuta) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute.
Scoatem blatul din cuptor si lasam la racit, apoi il taiem in trei.
Crema racita si intarita o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema fina si spumoasa.
Insiropam prima foaie si o ungem cu jumatate din crema. Peste crema asezam jumatate din visine (fara saburi). Asezam a doua foaie si procedam la fel. Apoi punem ultima foaie de blat peste care turnam glazura obtinuta prin topirea pe baie de aburi a bucatilor de ciocolata si frisca.
Ornam dupa pofta inimii. Eu am ras doar putina ciocolata alba si am asezat de jur imprejur bombonele colorate. Nu am fost prea multumita de aspect, in schimb am fost multumita cand mi-au zis ca a fost un tort super, super delicios. :)
Lasam la frigider pana a doua zi.