Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie

de Zamfira in Torturi, 1 Noi 2015 | 26742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 5 linguri făină
  •  4 linguri cacao
  •  esenţă de migdale
  • Cremă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahăr
  •  4 gălbenuşuri
  •  60 g făină
  •  1 zahăr vanilinat
  • 200 g unt
  • Cremă de ciocolată
  •  2 ouă
  • 60 g zahăr
  •  200 g ciocolata amăruie (85% cacao)
  •  50 ml cafea
  • 200 ml frişcă
  • Ornat:
  • fulgi de migdale
  • glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie:

Blat

Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Batem albuşurile spumă cu restul de 4 linguri de zahăr. Amestecăm cele două compoziţii, adăugăm esenţa de migdale, făina în ploaie şi cacao treptat. Turnăm compoziţia într-o tavă de tort 26 cm tapetată cu hârtie pentru copt unsă cu puţin unt. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc moderat pentru 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească. Se taie blatul în trei.

Crema de vanilie

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina şi zahărul vanilinat şi laptele. Punem crema pe foc mic, amestecăm permanent. După ce fierbe câteva minute lăsăm crema să se răcească. Când crema este rece complet adăugăm treptat untul.

Crema de ciocolată

Mixăm albuşurile cu 30 g zahăr, gălbenuşurile cu celelate 30 g zahăr. Topim ciocolata (de preferat o ciocolată amăruie). Lăsăm ciocolata să se răcească puţin (40 C), apoi adăugăm treptat cafeaua şi nu ne oprim din amestecatul compoziţiei. Cafeaua trebuie să aibă aceaşi temperatură cu ciocolata topită. Adăugăm ciocolata la gălbenuşuri şi adăugăm spuma de ouă şi frişcă. Omogenizăm totul cu grijă pentru a nu strica consistenţa spumei cu mişcări de rotaţie de jos în sus.

 

Punem cremă de ciocolată pe primul blat. (păstrăm din cremă pentru a îmbrăca tortul cu cremă) Punem toată crema de vanilie pe următorul blat. Ungem tortul cu crema de ciocolată. Ornăm cu fulgi de migdale. Deasupra se poate pune puţină glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

02.11.2015, 21:08

Excelent!

Zamfira 1

02.11.2015, 21:57

Rocsi, Rux

andreea_st 1

31.03.2016, 11:07

nu se insiropeaza blatul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Andrei