Tort cu crema de zahar ars

de Vyoleta in Torturi, 16 Aug 2011 | 4751 vizualizari

 

Un Tort cu crema de zahar ars care primeste laude intotdeauna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema avem nevoie:
  • 6 Linguri zahar
  • 500 Ml lapte
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Cana zahar
  • 1 Fiola
  • 4 Oua
  • Pentru blat avem nevoie :
  • 3 Oua
  • 3 Linguri faina
  • 3 Linguri zahar
  • 1 Lingura ulei
  • 1 Praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Cum se prepara reteta de tort cu crema de zahar ars

1) Caramelizezi zaharul(1 cana) intr-o cratita de 2-3 l si rotesti vasul,sa fie imbracati peretii.Lasati la racit

2) Amesteci ingredientele pentru crema apoi le torni in vasul tapetat.

3) Apoi o bagi in cuptorul preincalzit,la foc mediu aprox.30 minute,cat sa o coci pe jumatate.

4) Faci blatul:bati albusurile spuma cu zaharul,apoi adaugi si celelalte ingrediente.

5) Peste crema torni compozitia pentru blat si lasi totul la cuptor inca 30-40 minute.

6) Dupa ce tortul este gata,inchideti focul si mai lasati-l in cupor cam 30 minute pentru a nu se lasa,dupa care il scoatem punem un platou deasupra cratitei apoi rasturnam cu grija,

7) Nu scoatem cratita pana nu se raceste tortul cu crema de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)