Stiu, nu arata spectaculos, la fel ca cele postate de bucatarasii priceputi, apoape ca nu e nici frumos :D
Daaaaar, e facut cu multa dragoste pentru iubitul meu sot a carui zi de nastere a fost duminica (Sa ne traiasca, la multi ani!), e foarte gustos si e preferatul sotului meu! L-am facut la repezeala, nu era in plan pentru ca anul acesta am calatorit de ziua lui, dar ne-am gandit sa-i facem totusi o surpriza! Asa ca e ornat mai putin catre deloc, cu ce aveam prin casa sambata seara, inainte de plecare. Dar, ma repet, tortul este foarte bun, in special crema. Daca vreti sa vedeti acelasi tort, ornat frumos, va invit sa intrati pe linkul de mai jos.
Reteta am preluat-o de la Vero, de pe site-ul reteteculinare.ro, o bucatareasa care mie imi place foarte mult!
Sursa:http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/tort-cu-crema-suhaida-1210/
Blat:
Crema suhaida:
Sirop pentru insiropat blatul:
Blatul:
Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.
Crema:
Mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute. Punem laptele, faina si cacaoa. Le amestecam sa se omogenizeze si apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu pe care il punem la foc mic. Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se ingroasa bine. Incepe sa se ingroase cam in 12-15 minute. Se lasa la racit.
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza putin si apoi se adauga, lingura cu lingura, crema racita bine. Se mixeaza pana se omogenizeaza si la sfartsit, optional, se adauga cateva picaturi de esenta de rom.
Siropul:
Se fierba apa cu zaharul si se lasa la racit.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza si se umple cu crema delicioasa. Se orneaza dupa placere si dupa fantezie!
1
Forma de tort a fost de 26 de cm diametru.
2
Crema este deosebit de buna.
3
Tortul se taie mult mai usor a doua zi.