Tort cu frisca si visine

de Bucataras Monica in Torturi, 24 Mar 2013 | 3795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 cana smantana
  • 1 pachet intaritor frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja portocala
  • coaja lamaie
  • visine,nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si visine:

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA: Se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra, se adauga intaritorul de frisca.

SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in trei felii. Punem o felie, o insiropam, apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,visine etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale