Tort cu fructe de padure

de lia maria in Torturi, 15 Feb 2013 | 5369 vizualizari

 

Un dulce racoritor si delicios, ideal de pregatit in orice perioada!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuit petit beure
  • 300 g unt
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 500 g frisca Hulla
  • 450 iaurt gras
  • 300 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece.

Fructele le punem intr-o strecuratoare si le lasam la decongelat si scurs.

Gelatina o punem la hidratat in putina apa.

Frisca o batem si o dam la rece. Iaurtul cu zaharul si vanilia le frecam bine pana se topeste zaharul.

Amestecam cele doua compozitii, adaugam fructele si gelatin, omogenizam totul si turnam compozitia peste blat. Dam la frigider pentru cel putin 3-4h, sau preferabil, peste noapte.

Se orneaza sau nu, dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel