Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

de jolygina in Torturi, 25 Mai 2016 | 3114 vizualizari

 

Tortul  Luki de ziua lui
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema de iaurt
  • 500 g frisca lichida
  • 250 g iaurt simplu
  • Pentru jeleu
  • 1kg de capsuni
  • 200 g zahar
  • Un pachet foi de gelatina
  • O lamaie -zeama si coaja
  • Pentru ornat
  • bomboane de ciocolata 250 g 
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de capsuni:

Pregatim pandispanul facand 2 foi din cate trei ou.

In primul pandispan adaugam cacao iar pe cel de al 2 il lasam simplu .Le punem sa se raceasca apoi ne apucam de jeleu .Curatam capsunile si le pasam apoi adaugam zaharul si zeama si coaja de lamaie si putem pe foc timp de 15 min.intre timp punem gelatina la inmuiat 10 min .cand a inceput sa fiarba capsunile mestecam pana se topeste zaharul. Luam de pe foc lasam sa se raceasca 5 min apoi adaugam gelatina si mestecam pana se topeste toata.

Pregatim frisca apoi incorporam iaurtul usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule

Cu ajutorul unui inel asamblam tortul astfel: pandispanul cu cacao apoi jumatate din crema de iaurt punem apoi 10 min la congelator pentru a se intari putin apoi asezam jumatate din jeleu

Pandispanul simplu insiropam adaugam restul de crema de iaurt apoi iar dam putin la rece adaugam jeleul si lasam la rece cateva ore bune.

Eu am ornat cu ciocolata si bomboane de ciocolata cu jeleu de morcov facute tot de mine .

Pentru marginea tortului am folosit o folie cu bule pe care am topit ciocolata si am lipit o pe marginea  tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine