Tort cu jeleu de portocale

de diana_k in Torturi, 23 Feb 2012 | 5080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un blat de pandispan cu cacao din:  
  • 7 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 100ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 180g faina,
  • cacao
  • crema
  • 500 ml frisca,
  • 250ml smanatana grasa (25%),
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic intaritor de frisca.
  • jeleu
  • 20g gelatina,
  • sucul de la 4 portocale mari,
  • 6 linguri zahar,
  • sirop 
  • 400ml apa,
  • 200g  zahar,
  • esenta vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de portocale:

pentru prepararea blatului de pandispan: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul  il lasam la racit si il taiem in trei.  

pentru crema mixam frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam smantana si inatritorul de frisca. crema o impartim in 4.

pentru jeleu: stoarcem portocalele, mai completam sucul cu apa obtinem 800ml, punem gelatina si lasam sa se hidrateze cam 15 minute, adaugam zaharul si o topim pe foc pana  ajunge la punctul de fierbere. se foloseste rece cand incepe sa se lege, daca s-a intarit prea mult il punem pentru cateva secunde pe baie de aburi. jeleul se imparte in 3.

pentru sirop fierbem apa cu zaharul, se adauga vanilia

asamblarea se face in tava cu inel detasabil. 1. asezam un blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine 2. asezam al doilea blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine. 3.asezam al treilea blat si dam tortul la frigider pentru cateva ore. cu ajutorul unui castron trasam pe blat un cerc. decupam dupa semnele trasate centrul tortului. il rasturnam pe o farfurie pentru a recupera partea taiata, apoi il asezam cu grija tortul pe platou.  presam usor cu mana interiorul tortului, ungem cu crema interiorul se asezam cu grija partea decupata intoarsa invers. strangem tortul cu inelul si il lasam la rece sa se aseze, apoi ungem cu crema si turnam jeleul. dam tortul la rece, il ornam tortul dupa gust si imaginatie.  eu l-am uns cu un strat subtire de frisca si am lipit betisoare de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

iry-gabriela 1

23.02.2012, 21:54

arata fff bine

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:39

super tort

jolygina 1

12.01.2014, 00:54

ce tare cam asa am facut si eu de revelion ,sper sa ajung si sa-l postez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)