Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

de Ina in Torturi, 22 Noi 2010 | 10696 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • 6 mere  potrivit de mari
  • 50 g unt
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g scortisoara
  • 6 linguri zahar
   Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  Pentru sirop:  
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml. apa
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata lichida
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata:

 

Merele se spala si se taie felii  sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt.  Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt.  Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se inmoaie si capata culoare maronie.

Blatul :

 6 albusuri se bat spuma , se adauga 6 linguri cu zahar  si se continua mixarea, apoi , pe rand, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt, mixand continuu.  Taiem cu un cutit ciocolata menaj, in bucati mici, pe care le adaugam in compozitia de blat. Cand merele sunt coapte, turnam compozitia de blat  peste acestea si dam la cuptor pentru inca 25-30 minute. Cand blatul s-a copt turnam siropul pe toata suprafata acestuia, apoi rasturnam tortul pe un platou  si-l ornam cu frisca. Eu am folosit si ciocolata lichida in ameste cu frisca J .

Siropul:

Intr-un  ibric  imprastiem 4 linguri cu zahar pe care le caramelizam la foc mic. Cand tot zaharul s-a topit, adaugam cu grija 300 ml apa ( atentie, se degaja mult abur ) si lasam pe foc pana se omogenizeaza totul. Dam deoparte, racim si adaugam esenta de rom.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

corina241 1

24.11.2010, 15:47

Multi ani traiasca ,multi ani traiasca!si ce bun trebuie sa fie tortul

Ina 1

26.11.2010, 17:40

Vai, ce dragutze sunteti voi!
Da' sa stiti ca eu chiar sunt o " minunata "!

Criss 1

28.11.2010, 20:02

Waw, ce frumos si elegant! Si buuun.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat fara piscoturi