Tort cu miez de fructe

de ANNA_46 in Torturi, 25 Oct 2012 | 10622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • jumate lingurita praf de copt
  • coaja rasa lamaie (optional)
  • Pentru parte de sus avem nevoie de:
  • 500 ml.frisca Hulala
  • 250 gr.zmeura
  • 125 gr.afine
  • 14 foi gelatina(aprox.24gr.)
  • 10 linguri zahar (ptr.sirop)
  • 500 ml.apa (ptr.sirop)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu miez de fructe:

Din ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort de diametru 22 cm. si coacem 15 minute la 180 °C. Lasam la racit.  

Intre timp, batem 250 ml. frisca, (cealalta jumatate o batem mai tarziu sau ziua urmatoare). Se pun 4 foi gelatina (aprox.7gr.) la hidratat in putina apa, cca.5 minute dupa care incalzim foarte putin pe foc, pana se dizolva (nu mai mult).  

Adaugam la frisca, amestecam bine. Asezam pandispanul racit pe o farfurie, dedesuptul ei sa fie deasupra (deci o intoarcem, sa faca priza mai buna cu frisca). Eu am insiropat putin blatul (am fiert un pic de apa cu zahar, iar ce mi-a ramas am pus gelatina la hidratat, dupa care la incalzit, asa s-a mai indulcit si frisca mai mult).

Prindem inelul spalat curat din nou in jurul tortuletului, dar de aceasta data putin mai sus   (aici ne-a ajutat siropul,  blatul fiind mai mare vom reusi sa prinde inelul mai sus , sa ne ramana destul loc pentru miez). Inelul  fiind pus, putem incepe: nivelam cca. 2 cm. din frisca pe blat, dupa care cu ajutorul unei spatule vom pune frisca direct pe peretii inelului (merge foarte usor, iubesc Hulala), nivelam frumos, tinem spatula pe verticala si incet incepem sa invartim farfuria, finisam si partea de deasupra. Cel putin 4 ore lasam la rece  sau peste noapte (la mine a fost graba, 4 ore).

Dupa cele patru ore sau cealalta zi, incalzim 500 ml. apa cu 10 linguri zahar, nu e nevoie  sa-l fierbem, doar incalzim pana se topeste zaharul. Daca siropul l-am incalzit prea tare, asteptam pana se va raci la caldut ca sa putem pune cele 10 foi de gelatina (aprox.17gr.), deja hidratate. Amestecam, introducem si fructele, amestecam usor, turnam in tort. Lasam la frigider din nou 4 ore, dupa care batem jumatatea cealalta de frisca, (de gelatina nu mai e nevoie) acoperim tortul si ornam dupa plac.

Pofta buna va doresc!

TIPS-URI

1

Inelul se va desprinde mai usor daca-l incalzim cu un uscator (eu am circulat de 4 ori imprejurul lui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu miez de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Lia_ 1

15.08.2013, 20:04

Arata intr-un mare fel
Ai irosit mult talent, bravo!

Hulala se lucreaza usor dar este din pacate vegetala. Va avea un gust demential cu frisca din smantana (poti sa-i pui intaritor desi nu e nevoie daca nu depasesti punctul critic la batere)

sper sa-l incerc si eu vreodata ... ne cam abtinem de la dulciuri ... asa ca nu stiu cat de curand va fi

ANNA_46 1

03.01.2014, 22:02

Sa poti sa te abtii de la dulciuri e foarte bine , la mine nu functioneaza din pacate , frisca bineinteles dupa preferinta fiecaruia , Lia_1 iti multumesc pentru vizita

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 18:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mure