Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea

de Lavinia in Torturi, 15 Mar 2013 | 16755 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de cafea si ciocolata un tort super cremos si aromat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 3 lingurite ness(3 pliculete)
  • 1 plic praf de copt
  • Jeleu de cafea:
  • 450 ml cafea
  • 15 g gelatina fin maruntita
  • 3 linguri zahar
  • Mousse de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lichior de ciocolata/30 ml coniac
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 10 g gelatina fin maruntita(1 plic)
  • 400 ml frisca lichida
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • trufe de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea:

Prima data pregatim blatul.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul si rezulta o bezea tare si lucioasa (vezi foto)

Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza bine. Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu o spatula. Amestecam faina cu nessul si praful de copt si le cernem in prealabil. Adaugam din amestecul de faina lingura cu lingura si amestecam usor cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapetam o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coacem blatul  in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii sau se desprinde usor de peretii formei in care a copt.

Intre timp pregatim jeleul.

Aducem cafeaua pana la punctul de fierbere, adaugam zaharul si amestecam bine. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 5 min apoi o adaugam peste cafeaua fierbinte si amestecam pana se dizolva gelatina. Turnam jeleul in forme de silcon (eu am avut de briose) si le bagam la congelator timp de 1 ora sau pana se incheaga bine.

Taiem blatul in 2 pe orizontal. Punem o parte din  blat pe platoul pe care vom servi tortul si punem in jurul lui un cerc detasabil de 26 cm. Scoatem cu grija jeleul din forme si il punem de jur imprejurul blatului.(vezi foto)

Din al 2-lea blat taiem un cerculet mai mic pe care il asezam in centrul jeleului.(vezi foto) si bagam la frigider pana pregatim crema.

Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si punem amestecul pe foc. Cand incepe sa se incalzeasca adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc si adaugam lichiorul.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 min dupa care o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam pana se topeste gelatina.

Mixam frisca apoi adaugam amestecul de ciocolata usor racita si amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.

Scoatem tortul de la frigider,adaugam 3/4 din crema ,adaugam al 2-lea blat(vezi foto) si acoperim cu restul de crema.

Dam tortul la frigider pentru minim 3-4 ore apoi il ornam cu ciocolata topita si trufe de ciocolata(sau ce doriti voi)

Se serveste cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Puteti insiropa blatul cu un sirop facut din 3 linguri de zahar caramelizate stinse cu 250 ml apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata