Tort cu piersici

de AndreeaJ in Torturi, 1 Feb 2011 | 9368 vizualizari

 

D-E-L-I-C-I-O-S!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • pentru crema am folosit
  • 1 cutie compot de piersici
  • 800 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri de zahar (optional) eu n-am mai pus zahar caci mi s-a parut destul de dulce iaurtul de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina fina
  • 1 plic  zahar vanilat
  • pentru insiropat tortul
  • sucul rezultat din compotul de caise
  • 3 linguri de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt ornat
  • 200 ml frisca
  • 2 piersici taiate felii sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
  • 1 lingurita de gelatina
  • fructe physallis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Pentru blat

Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul. Apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina si am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca complet, dupa care l-am taiat in 3.

Pentru crema piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat, am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt, peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor.

Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou. Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat cu frisca si piersicile din compot.

TIPS-URI

1

Se serveste neaparat alaturi de un pahar de sampanie de piersici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,8 Martie,,