Chiar daca a trecut 8 martie ca atunci l-am facut este bun si pe weekend:)
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem 2/3 din compozitie in tava rotunda de 24 cm , iar restul de compozitie amestecam cu cacao si punem deasupra peste compozitia din tava. Se da la cuptor la foc potrivit 40 min, se scoate si se lasa la racit.
Crema:
600 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie se pun pe foc. Amidonul se dizolva in restul de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.
Sirop:
Amestecam apa cu zaharul si esenta de vanilie , pana se topeste zaharul.
ASAMBLARE:
Se taie blatul in 3 (2 taieturi), se insiropeaza, se pune o parte de blat, crema, iarasi blat , crema blat si ornam .
1
Se poate orna si cu frisca!!!