Tort de ciocolată

de Alina26 in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 7286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg făină
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 1 plic " Crema pentru prăjituri de la Dr.Oetker de ciocolata"
  • 250 ml lapte
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 esența de rom
  • 5 felii de ananas din compot
  • Glazura:
  • 100g ciocolata amăruie / sau cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Sirop :
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao amara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată:

Blatul:

Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand incet cu o slatula. Punem faina, praful de copt, cacaoa in ploaie si cernute amestecand incet cu o slatula. Punem compoziția intr-o tava (36 cm diametru) unsa cu ulei și tapetata cu faina. Dam lacuptorul încins la 180de grade pentru 30 de minute.Facem proba cu scobitoarea si lasam sa se răcească in cuptor.

Crema :

Punem toate ingredientele într-un bol si mixam la început cu viteza mica apoi cu viteza mare timp de 5 minute.Dam la rece.

Glazura :

Punem ciocolata rupta bucati la topit la baie marin.

Cand s-a topit luam de la  foc si punem frisca lichida mestecând incet pana devine o omogena si lucioasa. 

Siropul :

Punem apa si zaharul la încălzit, până se topește zaharul, apoi adaugam cacao și mestecam pana se dizolva toata cacao. 

Asamblare:

Taiem blatul in doua Insiropam bine și intindem crema lasati 5 lg de crema pt ornat obtional ) si ananasul taiat bucatele. Punem cealaltă jumătate de blat si insiropam cu siropul rămas. Intindem glazura, ornam cu crema ramasa si bomboane de ciocolata. (Daca aveti). Dati la rece înainte de a fi servit. Pofta buna! !!!!!!!

TIPS-URI

1

Glazura sa o faceti inainte sa asamblati torul.Daca il faceti inainte e posibil sa se intareadca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme