Tort de ciocolata

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 9634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
  • 5 oua, separate200 gr unt, moale, plus pentru uns tava
  • 220 gr zahar pudra
  • 90 gr faina, cernuta, plus pentru pudrat tava
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 280 ml frisca lichida
  • 200 gr creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
  • coaja rasa de la 2 lamai verzi sau 1 lamaie galbena
  • PENTRU GLAZURA SI DECOR
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 140 ml frisca lichida
  • 25 gr ciocolata rasa marunt, pentru decor
  • 100 gr ciocolata rasa, pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se unge cu unt si se pudreaza cu faina o tava de copt rotunda de 24cm.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se topeste 120 gr ciocolata intr-un bol.Se raceste 5 minute si se amesteca cu galbenusurile.Intr-un bol, se bate untul cu 100 gr zahar pana ce devine moale si cremos.Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca.

Se bat albusurile cu putina sare, apoi se bat cu 120 gr zahar pana ce devin tari.Se adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata si se amesteca, dupa care se inglobeaza linguri pline de albusuri si faina, alternandu-le.
Se pune compozitia obtinuta in tava, se niveleaza si se coace timp de 45-55 minute, pana ce la introducerea unei scobitori in centru va iesi curata.Se lasa la racit 10 minute, apoi se scoate din tava.Dupa ce s-a racit complet se taie cu grija in jumatate cu un cutit mare.

PENTRU UMPLUTURA, bate intr-un bol frisca pana ce s-a ingrosat, dar nu a devenit tare.Se adauga creme fraiche si coaja de lamaie si se amesteca.
Se unge o jumatate de aluat cu crema si se aseaza deasupra cealalta jumatate de aluat.

PENTRU GLAZURA se topeste 150 gr ciocolata amaruie cu frisca lichida, intr-o cratita pe foc mic, dupa care se lasa putin la racit.Se toarna peste tort si se intinde peste tot.Se presara 25 gr ciocolata rasa marunt.
Se aseaza o forma rotunda de prajituri (de aprox.10 cm) in centrul tortului si se umple cu 100 gr ciocolata rasa.Se inlatura cercul cu grija si se lasa ciocolata sa cada usor.Tortul se serveste la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata