Tort de ciocolata

de Pushaa in Torturi, 26 Mai 2015 | 5730 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua mamei mele... si a iesit buuun si ciocolatos!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g ciocolata 55%
  • cacao,
  • putina zeama de lamaie,
  • 500 ml frisca;
  • 1 borcan de dulceata de visine
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolata si frisca
  • SIROP:
  • 2 borcane de compot (eu am folosit compot de caise)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Turnam aluatul intr-o tava rotunda si o dam la cuptor 25-30 min.

CREMA: Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit. 

Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.

ASAMBLARE: Taiem blatul si il insiropam.(eu l-am taiat in 2). Am pus jumatate de crema pe primul blat; peste crema am pus dulceata. Peste stratul de dulceata am pus cel de-al doilea blat. Am ornat tortul cu restul de crema, ciocolata topita si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si crema swiss merengue cu capsune