Tort de ciocolata cu crema Chantilly

de Micutza Luana in Torturi, 2 Mar 2014 | 12641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 50 gr ciocolata rasa .
  • Pentru crema Chantilly
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 400 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema Chantilly de ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • un vahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Glazura
  • 120 gr ciocolata
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • un borcan de compot de visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Chantilly:

Blatul 

Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.

Galbenusurile se bat binecu  restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .

Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv zaharul vanilat, laptele, faina, praful de copt, cacao, ciocolata rasa si la urma mierea.

Tapetam  tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt si dam blatul la cuptor circa 35 minute. Cand este gata se da la rece ,pentru a taia in  3 parti egale.

Intre timp pregatim crema Chantilly de vanilie 

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Faina se amesteca cu laptele pentru a nu ramane cocoloase. Se adauga laptele peste galbenus. Compozitia o punem intr-o craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema batem frisca si o incorporam peste crema .

Crema chantiilly de ciocolata 

Procedam la fel ca si la cea precedenta doar ca adaugam cicolata topita la baine-marie .

Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata la baine-marie cu apa si uleiul .

Visinele le lasam intr-o sita la scrus.

Incepem asamblarea .

Peste primul blat punem crema de vanilie si visinele. Adaugam al 2 lea blat si punem crema de ciocolata. Adaugam si al 3 lea blat peste care punem glazura .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Chantilly" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone