Tort parfe de ciocolata

de Doralinda in Torturi, 25 Ian 2013 | 13507 vizualizari

 

Mi s-a parut tare complicat acest tort, si am aruncat primul blat crezand ca am gresit, dar m-am inselat! A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • 45 gr faina
  • 35 gr cacao
  • 40 gr amidon de porumb
  • 5 gr praf de copt
  • 100 ml coniac
  • Ptr parfe-ul de ciocolata :
  • 325 gr ciocolata ptr topit, de preferat cea neagra
  • 80 gr fulgi de ciocolata
  • 80 gr migdale
  • 800 ml smantana
  • Ptr glazura:
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 100 ml smantana
  • 1 pliculet vanilie
  • 10 gr amidon de porumb
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort parfe de ciocolata:

Incepem cu blatul: amestecam cu mixerul ouale, zaharul si vanilia la o viteza mare, pana cand compozitia se dubleaza si se albeste putin. Oprim mixerul si adaugam faina, cacao, amidonul, coniacul si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Asezam intr-o tava hartie ptr copt si punem compozitia, dupa care o dam la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 45 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand se raceste, taiem felii pe orizontala (2 sau 3, depinde cat de mult s-a umflat). 

Crema parfe: topim ciocolata in bain marie, batand cu mixerul in paralel smantana pana se ingroasa. Adaugam ciocolata topita, mixand la o viteza mica, apoi punem fulgii de ciocolata, si migdalele care au fost putin prajite intr-o tigaie si macinate la mixer, si amestecam pana devine omogena compozitia.

Glazura: punem smantana la fiert si imediat ce a inceput sa fiarba, punem amidonul si amestecam sa nu faca cocoloase. Luam craticioara de pe foc si punem vanilia si ciocolata sparta in bucati mici si aamestecam bine.

Ptr asamblare: e indicat sa folositi forma de tort in care ati copt blatul, puneti un rand din blat, apoi crema multa, iar blat si iar crema...lasati apoi la congelator ptr cel putin 5 ore. Imediat ce am scos tortul din congelator, punem glazura si lasam la frigider( in cazul in care o veti servi imediat, daca e ptr urmatoarea zi, pastrati-o in congelator)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort panza de paianjen