Tort de indragostiti

de Adinuta in Torturi, 2 Noi 2009 | 8191 vizualizari

 

Nu e inca ziua indragostitilor, dar e oricand frumos sa serbam iubirea, mai ales cand a mai trecut un an si noi tot impreuna, fericiti. Plus ca pentru a manca un tort bun, gasim noi motive de serbat, nu? Vreau sa-i multumesc lui Leoflori mult de tot pentru ca tortul acesta este de fapt o combinatie dintre blatul unui tort si mousseul altuia, ambele facute de ea. Si lui Miha pentru inspiratie (decorul e facut cu bucatele de blat) :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar (am folosit brun)
  • 150 grame faina
  • 100 grame ciocolata alba
Mousse de piersici:
  • 1 compot de piersici de 850 grame
  • 2 oua
  • 270 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop din compot
  • 20 grame gelatina
Mousse de capsuni
  • 1 compot de capsuni de 850 grame
  • 2 oua
  • 270 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop din compot
  • 20 grame gelatina
Pentru decor:
  • ciocolata alba si neagra
  • piersici si capsuni din compot
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de indragostiti:

Pasul 1: Ciocolata se topeste la bain-marin si se lasa la racit. Ouale se bat bine cu zaharul circa 10 minute. Faina se cerne cate putin in compozitia de oua si se amesteca usor cu lingura. Se adauga si ciocolata topita. Omogenizam bine, apoi punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie. Se coace 25 minute la 180 grade. Cand e gata, scoatem blatul din forma si il lasam la racit.

Pasul 2 (Mousse de piersici) : Pirsicile se pun in robotul de bucatarie cu 150 ml sirop si se fac piure. Dupa ce s-a rotit de vreo 3 ori, robotul meu s-a stricat :( Asa ca am pisat cum am putut piersicile. A iesit un fel de piure mai rustic :)). Gelatina se pune la inmuiat. Apoi se dizolva la bain-marie si se lasa la racit (eu am amestecat din cand in ea ca sa prinda pojghita deasupra). Galbenusurile se pun si ele la bain-marie  cu 2-3 linguri din compot pana compozitia devine ca o smantana groasa. Se amesteca mereu. Apoi se lasa la racit. Se bat albusurile spuma si se amesteca in compozitia de oua racite. Se bate si frisca. Intre timp se pune peste amestecul de oua, piureul de piersici  si gelatina dizolvata si racita (la temp camerei). La sfarsit se adauga si frisca. Am mai amestecat 30 minute la temperatura camerei sa nu se lase puireul la fund, mai ales ca al meu mai avea bucatele de piersici in el.

Am taiat blatul in 2. O felie am pus-o inapoi in forma in care l-am copt (cu pereti detasabili), iar peste ea am pus mousseul de piersici si am dat la frigider cam o ora. Intre timp am facut celalat mousse.

Pasul 3: Se face mousseul de capsuni urmand aceiasi pasi ca si la moussseul de piersici. Apoi se scoate tava cu mousseul de piersici de la frigider si se toarna inauntru si mousseul de capsuni. Se da totul la rece pentru 4 ore.

Pasul 4 (decorul): Din cea de-a doua felie de tort se decupeaza inimioare. Se topeste ciocolata alba si neagra si cu o pensula se ung inimioarele pe o parte. Eu am facut 7 inimioare albe si 7 negre. Restul de ciocolata (daca va ramane) l-am pus peste mousseul de capsuni, apoi pe margine am pus piersici si capsuni din compot (data viitoare nu mai pun capsuni din compot ca s-au cam flescait mai tarziu). Am acoperit cu frisca restul si deasupra am pus inimioarele. Si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de indragostiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova