Tort de mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Feb 2010 | 6273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 10 linguri de zahar
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 10 nuci
  • boabe de visine din dulceata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si boabe de visine. Se dau la cuptor pana se coc. Se lasa sa se raceasca. Se face aluatul pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bat iar pana se face spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor avand grija sa nu iasa aerul din albusuri. Daca ati amestecat prea mult si nu sunteti sigur(a) ca va creste puteti pune in compozitie o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

Se da la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, 350°F, pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit se intoarce pe un platou.Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios