Tort de nuci si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2012 | 36304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • Crema de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 350 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g nuci macinate
  • esenta rom(optional)
  • Glazura
  • 150 g ciocolata
  • 50-70 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • cacao pudra
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si ciocolata:

Blaturi

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul,uleiul nucile si faina. (Se coc 3 blaturi)

Crema de vanilie

Se pune laptele la fiert, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina apoi se toarna treptat din laptele fiert si se pune pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Se bate untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca racita.

Crema de ciocolata:

Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste iar apoi se adauga nucile macinate si esenta de rom.

Asamblare: blat, crema vanilie, crema ciocolata, blat, crema vanilie, crema ciocolata, blat, glazura

Se imbraca in frisca si se pudreaza cu cacao

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tortul este mult mai delicios a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]